Verzekeringen

Een schade ontstaat vaak onverwacht en komt altijd ongelegen. De vraag is dan natuurlijk hoe je je zo voordelig mogelijk én efficiënt in kan dekken tegen de nadelige financiële gevolgen. Als je schade hebt kun je persoonlijk contact met ons opnemen. Wij luisteren naar je verhaal en leggen graag uit hoe wij de schade goed en snel afwikkelen. Laat je informeren door onze verzekeringsspecialisten over de verschillende verzekeringsvormen. Een vrijblijvende afspraak is zo gemaakt!

Vragen? Stel ze gerust!

 

Wonen en bezittingen

Je eigen huis verzekeren 

Een woonhuisverzekering, ook wel opstalverzekering genoemd, sluit je af als je eigenaar bent van een woning. De verzekering dekt schade aan je huis én alles wat hieraan bevestigd is. Deze schade kan bijvoorbeeld ontstaan door brand, inbraak of storm. De financiële gevolgen van de schade zijn vaak niet zelf op te brengen. Een afgesloten verzekering biedt dan uitkomst.

Je inboedel verzekeren 

We laten allemaal wel eens iets vallen in huis, balen! Het is fijn als de financiële schade door de verzekering gedekt wordt. Wel moet bij aanspraak op de inboedelverzekering de schade ín huis ontstaan zijn om in aanmerking te komen voor dekking. Alleen als ook de buitenhuisdekking mee afgesloten is, zijn ongelukjes buiten de deur ook gedekt.
Een goede inboedelverzekering is nóg meer van belang in geval van brand, omdat hier de schade vaak groter is. Tel maar eens op wat het kost om de totale inboedel te vervangen!

Bijzondere bezittingen 

Moet je er niet aan denken dat er iets gebeurt met je kunst- of antiekverzameling, dure viool of ander kostbaarheden? Dan is een kostbaarhedenverzekering een goed idee. Hiermee verzeker je je bijzondere bezittingen meestal niet alleen voor binnenshuis, maar ook als je ze ergens mee naartoe neemt.

Gezin

Schade gemaakt bij iemand anders? 

Heb je onbedoeld een ander schade toegebracht? Dan zijn de financiële gevolgen zeker gesteld door de aansprakelijkheidsverzekering. De premie voor deze verzekering is relatief beperkt. Schuldgevoel is al vervelend genoeg, wij nemen de schadeafhandeling van je over!

Waarom rechtsbijstand? 

De rechtsbijstandsverzekeraar neemt je alle zorg uit handen bij een geschil. De reden en het onderwerp van zo’n geschil kan ontzettend uiteen lopen. De verzekeraar vergoedt de meeste juridische kosten, die aardig in de papieren kunnen lopen. Naast financiële steun bieden ze bijstand op juridisch gebied, waardoor veel onzekerheid weggenomen kan worden.

Recreatie

Vakantie of weekendje weg? 

Een reisverzekering dekt over het algemeen je reisbagage, de kosten bij ziekte of ongeval, inclusief medische kosten en automobilistenhulp. Vaak sluit je samen met je reisverzekering ook een annuleringsverzekering af. Daarmee krijg je de kosten terug, als de reis die je had geboekt onverwacht niet door kan gaan of vroegtijdig moet worden afgebroken. Ga je naast de zomervakantie ook wel eens een weekend weg? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger dan een kortlopende polis per reis!

Auto huren tijdens je vakantie?
Ken de risico's en vraag ons om advies!

Je eigen camper of caravan verzekeren 

Je caravan is op de weg voor aansprakelijkheid verzekerd als deze is aangekoppeld aan je auto. Voor de schade aan je eigen caravan zijn er meerdere dekkingsmogelijkheden, passend bij de waarde en het bouwjaar van de caravan. Het verzekeren van je camper is vergelijkbaar met een autoverzekering, waarbij het mogelijk is de inventaris mee te verzekeren.

Je eigen boot verzekeren 

Boot gekocht, met een motor van meer da 4 pk, om tijdens de warme zomerdagen het water op te gaan? Dan is een bootverzekering verstandig, maar niet verplicht. De overheid verplicht de bootverzekering niet, maar schade door aanvaring kan aanzienlijk zijn. Tegen een scherpe premie kun je zorgeloos van de watersport genieten, voor elk type boot is er een passende dekking.

Vervoer

Je auto verzekeren 

Heb je een auto of ander motorvoertuig? Dan ben je verplicht een WA-verzekering af te sluiten. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Met de WA-verzekering ben je verzekerd voor schade die je aan anderen toebrengt. Dus niet voor je eigen schade. Voor eigen schade zijn aanvullende dekkingen mogelijk, zoals:

  • Beperkt Casco
    Hiermee is je voertuig verzekerd voor schade door ruitbreuk / brand / storm / diefstal / aanrijding met wild
  • Volledig Casco (All-Risk)
    Bij een volledige cascoverzekering ben je verzekerd voor schade aan anderen, maar ook voor schade aan je eigen voertuig door eigen schuld.
  • Schadeverzekering inzittenden
    De SVI biedt dekking bij materiële- en letselschade na een ongeval voor alle inzittenden van het voertuig

Je scooter of brommer 

Voor de eigenaar van een brommer of scooter is een WA-verzekering verplicht. Deze dekking is uit te breiden met een Casco verzekering die ook schade aan je eigen bromfiets vergoedt. De dekking en premie zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals leeftijd, woonplaats en rijervaring. Wordt de bromfiets door meerdere personen in de familie gebruikt? Dan gelden de gegevens van de jongste bestuurder! Het is dus van belang om alle bestuurders door te geven aan de maatschappij.

Je fiets, e-bike of speedbike 

Fietsen worden steeds luxer, duurder en hierdoor ook diefstal-gevoeliger. Het is mogelijk de fiets te verzekeren tegen diefstal en beschadiging. Ook accessoires kunnen hierin meegenomen worden. Krijgt u tijdens het fietsen schade door de schuld van iemand anders? Dan zorgt de aanvullende dekking rechtsbijstand dat de schade wordt verhaald bij de aansprakelijke partij.